Επισκεφτείτε το επίσημο site μας www.idifono.gr

τα βιβλία μας

    /* Ταξίδια στους τόπους της καρδίας μου */
  • /* Προσδοκώ Ανάστασιν Νεκρών */
  • /* Το παραμύθι της Γης */
  • /* Όπλα παλάσκες και στη γραμμή */
  • /* Τα σχολειά της νιότης μου */
  • /* Οι χρυσοπράσινοι φίλοι μου Καμή */
  • /* Με της ψυχής τα χρώματα*/
  • /* Γράμμα στη μάνα της διπλανής πόρτας */
  • /*Κάποτε στο Αίγιο*/
  • /*Νώντας Φαραζουλής*/
  • /*Απόηχοι Ψυχής*/
  • /*Ο υφασμάτινος δράκος*/
  • /*Πεζοπορώντας με τα όνειρα*/
  • /*Γυναικών Καθρέφτισμα*/
  • /*Θροΐσματα*/
  • /* Απολογία Πρώτη */
  • /*Στη Βοστίτσα του 30*/
  • /*Κιθαρμονία*/

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ " Οι Χρυσοπράσινοι φίλοι μου, Καμή" της Αναστασίας Ευσταθίου

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις μας το βιβλίο της Αναστασίας Ευσταθίου «Οι Χρυσοπράσινοι φίλοι μου, Καμή». Είναι η δεύτερη φορά που συνεργαζόμαστε με την Αναστασία και την ευχαριστούμε που μας εμπιστεύτηκε τον αγαπημένο της Καμή. Όπως και το «Γράμμα στη μάνα της διπλανής πόρτας» έτσι και το νέο βιβλίο πιστεύουμε θα αγκαλιαστεί από το αναγνωστικό κοινό. 
Πρόκειται για ένα εφηβικό μυθιστόρημα που αφηγείται η Αναστασία, μια από τις μαθήτριες του σχολείου της Ακράτας, μέσα από τις σελίδες του προσωπικού της ημερολογίου, που το έχει ονομάσει «Καμή» και καλύπτει μια χρονική περίοδο 8 ετών με μεγάλα διαλείμματα και συνταρακτικές αλλαγές σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο.
Πρωταγωνιστές του εφηβικού αυτού βιβλίου είναι οι πραγματικές μαρτυρίες Κυπρίων, οι εργασίες μαθητών που συμμετέχουν στο διεθνές περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Χρυσοπράσινο Φύλλο» αλλά και το συναισθηματικό δέσιμο, τα εφηβικά όνειρα και η παντοτινή φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους μαθητές δύο κωμοπόλεων, της Ακράτας Αχαΐας και της Άχνας Αμμοχώστου.
Η ίδια η συγγραφέας μοιράζεται τις σκέψεις της για το νέο της μυθιστόρημα:
«Μετά το Γερακάρι και την Ανεράιδα, το λαγό Πολύδωρο και την Πουά την πασχαλίτσα, τη Γερακίνα και τον πρίγκιπα Νερένιο, την κάλτσα Ευρυδίκη ήρθε να προστεθεί ο Καμή. Με ιδιαίτερη συγκίνηση κρατώ στα χέρια μου το νέο μου εφηβικό μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Ηδύφωνο. Παραμονές του Πάσχα βγήκε από το τυπογραφείο Ταχύτυπο με αριθμό κυκλοφορίας ISBN: 978-618-82961-0-7. Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη το παρέλαβα. 
Ολόκληρος ο τίτλος είναι: "Οι Χρυσοπράσινοι Φίλοι μου, Καμή". Πρόκειται για ένα βιβλίο που γράφτηκε με αφορμή την ελληνοκυπριακή φιλία που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Προγράμματος ανταλλαγής μαθητών των σχολείων Ακράτας-Άχνας «Χρυσοπράσινο Φύλλο» 2005-2007. Είναι αφιερωμένο στη φιλία που ενώνει τους λαούς. Τα δύο αυτά σχολεία είναι φορτωμένα μνήμες και βιώματα ξεχωριστών δράσεων.
Έγραψα ένα μυθιστόρημα που μιλά για τη φιλία που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους μαθητές των σχολείων Ελλάδας-Κύπρου. Ήθελα με την πένα μου να συντηρήσω το γλαστράκι της μνήμης και να αναβιώσω όμορφες στιγμές που έζησαν οι δυο αδελφοποιημένες κοινότητες των μαθητών, των δασκάλων και των γονιών τους.
Η ιστορία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα κατά την εκπόνηση του προγράμματος. Πραγματικά είναι και τα ιστορικά γεγονότα που αφηγούνται οι μαθητές μέσα από τις εργασίες τους και τις μαρτυρίες Κύπριων αγωνιστών. Γεγονότα που συνέβησαν στην Κύπρο την εποχή της εισβολής του Αττίλα και της προσφυγιάς των Κυπρίων μέσα στην ίδια τους τη χώρα. Ανάλογες ιστορικές αναφορές γίνονται για την Ακράτα και το άλσος της από τους μαθητές του σχολείου.
Τα ονόματα των πρωταγωνιστών μαθητών είναι φανταστικά και όλα καταγράφονται στο ημερολόγιο που φέρει το όνομα Καμή.
Απευθύνεται σε αναγνώστες από 12 και άνω.
Το στήσιμο του βιβλίου και την επιμέλεια του κειμένου έκανε η Μαρία Παναγιωτακοπούλου. Το εξώφυλλο σχεδίασε με περισσή φροντίδα η Έλενα Παπαδημητρίου. Η συνεργασία μαζί τους καταφέρνει να χτίζει γέφυρες ανάμεσα στη δημιουργό και τον αναγνώστη.
Την έκδοση των 200 σελίδων συνοδεύει πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Σχετίζεται με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και τις μαρτυρίες προσφύγων. Ανήκει στο αρχείο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και στο προσωπικό αρχείο του Ανδρέα Ευσταθίου, Κυριάκου Λάρκου και Γιώργου Κωνσταντίνου. Ευχαριστώ από καρδιάς τις αγαπημένες φίλες δασκάλες της Κύπρου: την Ελένη Παπαγεωργίου-Μάτολη και τη συνταξιούχο, τώρα, Σούλα Ευσταθίου για τη βοήθεια και τη στήριξή τους σε όλα τα επίπεδα μα κυρίως για την αγάπη που με περιβάλλουν πάνω από μια δεκαετία.

Εύχομαι στον ασπρόμαυρο Καμή μου να είναι καλοτάξιδος στις καρδιές των αναγνωστών! Ενδόμυχα ελπίζω να ενεργοποιήσει τη σκέψη, να ξυπνήσει συναισθήματα, να προβληματίσει τον αναγνώστη. Μα κυρίως να χαρίσει ένα μαγικό αναγνωστικό ταξίδι.»